ПГТСТ “Гоце Делчев” – гр. Пловдив

Ден на отворените врати в ПГТСТ-гр.Пловдив

Ден на отворените врати в ПГТСТ

Електромобил паркира в двора

Електромобил паркира в двора на ПГТСТ „Гоце Делчев“ в Пловдив, а учениците пъргаво запретнаха ръкави и вдигнаха капака на возилото. И от там почна трескавото обсъждане за частите на електрическия автомобил, предимствата и недостатъците му. Това се случи в Деня на отворените врати, когато гимназистите и директорът на школото посрещнаха седмокласниците в обновените работилници на гимназията.

 

Белчилов добави, че автомобилът е оборудван е със система, която следи трафика и има възможност за аварийно спиране при извънредни ситуации. Учениците се интересуваха още и какъв е пробегът на колата с едно зареждане, колко конски сили е и каква е максималната й скорост. Директорът на ПГТСТ „Гоце Делчев“ Бойка Борисова обясни, че в партньорство с „Пежо“- България предвиждат догодина нова специалност „Електрически превозни средства“. Именно заради това и демонстрацията е изключително ценна. 

 

 

Гледайте това видео!

Денят на отворените врати продължи с обиколка на учебната база, като целта беше да се покаже живота на училището. Така седмокласници от Пловдив, на които и предстои кандидатстване, видяха работилниците по строителство и двата автосервиза. Наскоро гимназията откри обновения си сервиз, който е оборудван с нов стенд, подемник, уред за балансиране на гуми. Сервизът беше реновиран от учениците от строителните паралелки. 

"Училището е работилница, където се формира мисълта на подрастващото поколение, и трябва да го държите много здраво, ако не искате да изпуснете бъдещето от ръцете си."

- Анри Барбюс

Имате нужда от консултация?

Свържете се с нас!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *