ПГТСТ “Гоце Делчев” – гр. Пловдив

Интервю за радио Пловдив

Интервю за радио Пловдив

Учениците от ПГ "Гоце Делчев" реновират сами работилниците

Образованието с новите моменти за учебната 2021/2022, заявките за специалности в контекста на търсенето от бизнеса. 

В програма „Точно днес“ разговор с Бойка Борисова, директор на ПГ „Гоце Делчев“ за единствената нова специалност от догодина в Пловдив, която е точно в тяхното училище, и за дуалните паралелки, както и за обучението по график. 

Само една ще е нова професия с прием след 7-ми клас – „Монтажник на ВиК мрежи“, която ще се изучава в Професионалната гимназия по транспорт и строителни технологии „Гоце Делчев“. Другите дуални там са „Техник на автотранспортна техника“, „Спедитор“, „Строител монтажник“ и „Електромонтьор“ (за първи път). „Има очакване за паралелка електромобил и хибриден автомобил, защото това е бъдещето на автомобилите, имаме подкрепа и от вносители на електромобили„, обясни Борисова.

 

Директорът обясни, че са стигнали до идеята за нова специалност на база сериозно проучване сред строителните фирми в Пловдив.

„Педагогическият съвет на училището получи подкрепа и от Строителната камара – Пловдив“, допълни Борисова. 

„В момента се изглажда нова работилница с оборудване за 26 000 лева, по спечелен проект за дуално обучение, строителните паралелки ремонтират тази база, и то в часовете по практика“, поясни Бойка Борисова.

Човек може да постигне всичко, стига да повярва в него.

- Наполеон Хил

Имате нужда от консултация?

Свържете се с нас!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *